Movie review – How to Train Your Dragon

April 9, 2010 at 12:46 pm (Uncategorized)

          

            At last… Dah 2 minggu lebih struggle dengan exam trial dan juga exam ielts, sekarang dah cuti. Yay! Selama ni hidup penuh dengan kesibukan, Alhamdulillah ada gak kesempatan untuk tenangkan minda lepak ngan member – member. Habis jer paper Physics, Kay ngan member terus jer marabahaya (alaa… naik teksi jer.. ) ke Sunway Pyramid. Memang plan lepas jer habis exam, kitaorang nak gi tengok movie. Dengar kata citer How to Train Your Dragon best, kitaorang try jer la…

         Dengan sepenuhnya berfikiran terbuka, Kay boleh kata jalan cerita memang lain dari yang lain. Cerita ni cuba membawa satu kelainan. Boleh jadi fenomena baru untuk cerita animasi macam Toy Story ataupun Shrek. Betul! Haritu pun lepas keluar jer wayang, Kay ngan member semua menyesal sebab tak tengok 3D… Adess… Sure lagi gempak! Cerita ni gak menyelitkan unsur hubungan bapa ngan anak, hubungan antara haiwan peliharaan dan tuannya dan macam – macam lagi. Lepas tengok korang akan rasa macam nak hidup kat dalam dunia dragon jer. Hoho…Grafik pun best!

          Senang citer, korang tengok laa sendiri baru boleh rasa. Overall, Kay bagi rating 4.8/5.0  . Serius tak tipu. Kalau dah takde kerja sangat tak tahu nak buat apa, ada kesempatan tu gi laa tengok cerita ni. Memang tak rugi. Korang boleh tengok trailer kat sini.

P/S : Cuti 10 hari ni kena study wei…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: