Sedih download file lambat?

March 6, 2010 at 1:26 pm (Uncategorized) (, , , , , , , , , , , , )

           Adesss… Petang tadi hujan plak… Tak sempat nak main basketball puas-puas. Tapi takpe, Kay percaya ada hikmah di sebalik setiap kejadian. Itu la manusia, tak pernah nak puas hati. Bila panas sangat, nak minta hujan. Bila dah hujan, nak cuaca cerah. Adoyai…

           Apa-apa pun, kali ni Kay nak share ngan korang suma satu tip. Masing – masing dah sedia maklum kita sekarang dah maju wei. Nak capai internet tu senang bangat. Guna handphone pun korang dah boleh melangkaui dunia tanpa sempadan. Selari dengan kemajuan sekarang, jangan sampai jadi katak bawah tempurung sudah. Jangan sampai orang tanya apa itu internet korang buat muka seposen pastu blah macam tu jer. Hoho.

           Bila dah ada internet ni memang tak sah kalau korang tak pernah download sesuatu file, kan? Korang mesti rasa serabut giler bila nak download file macam file mp3 kat internet tapi lambat tahap cipan. Bagi korang yang ada pengalaman macam tu, jangan risau. Kat sini Kay ada penyelesaian yang mungkin boleh membantu. Pernah dengar Internet Download Manager (IDM)? Kalau dulu tak pernah, sekarang dah pernah dengar la… Hehe… Antara kelebihan IDM , software ni beroperasi dengan download file secara bahagian-bahagian, senang citer, download speed korang makin laju laa… Tapi download speed korang pun bergantung kepada internet speed yang korang langgan. Itu sudah mesti!

           Tapi contoh kat atas ni bukan akan sentiasa berlaku bila korang guna IDM ni untuk download mana-mana file. Seperti yang Kay cakap tadi, bergantung kepada internet speed yang korang langgan. Satu lagi kelebihan IDM, korang boleh download terus video-video kat Youtube dengan senang. Contoh, bila korang tengah tunggu video kat Youtube untuk streaming, satu bar kecil (bar IDM download) akan muncul kat bahagian atas sebelah kanan video korang tu. Satu klik jer kat butang tu dan korang boleh terus download video yang korang nak. Cool kan? Korang boleh download file IDM ni. Password  :  www.thehotzone.org

Have fun downloading!

P/S : Minggu ni minggu yang sibuk dengan assignment. Penat doe…

Advertisements

Permalink Leave a Comment

PES 2010?

March 5, 2010 at 1:42 am (Uncategorized) (, , , , , , , , , , , , , , )

 

            Assalamualaikum… Pergh… Punyalah sibuk study, sampai tak ada masa nak ber-blogging… Kay pun baru jer nak berjinak – jinak dengan dunia blogging ni… Tapi bukan ada niat yang tak baik, cuma nak kongsi pengamalan dan liku – liku hidup ni… Mana la tau boleh jadi panduan untuk orang lain… Lagipun, Kay berpegang ngan prinsip bahawa kita boleh pelajari kesilapan orang lain untuk kebaikan diri sendiri… Ye tak?

           Entry kali ni berkaitan dengan Pro Evolution Soccer (PES) 2010… Bagi yang minat ngan bola sepak memang wajib ada install game ni kat dalam komputer masing-masing… Kalau tak pun main kat PS jer… Bagi orang macam Kay yang dulu langsung tak ada dengan bola sepak pun boleh tersangkut dengan PES ni gara-gara pengaruh member… Boleh kata tiap-tiap malam bila dah letih study jer, salah sorang dari member bilik akan kata, “Wei, aku dah letih ni… PES satu match jom!!! “.  Apa lagi, yang tengah khusyuk study pun boleh tutup buku mengadap laptop jer… Member – member kat bilik lain pun join sekaki…

           Hurmmm… Apa laaa diorang ni. Bila dah gol satu, bergegar satu bilik… Mak ai… Macam mana laa nak study… Pakai earphone pasang lagu kuat-kuat pun boleh dengar suara member memekik macam nak beranak… Hahaha… Disebabkan mood nak study pun dah kurang, Kay pun join 2 kaki tengok diorang main PES… Bila dah lama main, last-last Kay tersangkut jugak dengan game ni… Memang terbaik bro… Cuba bayangkan, Kay yang tak minat dengan bola sepak ni pun dah boleh suka main bola sepak ( walaupun still kaki bangku ) Hohoho… Daripada kenal Cristiano Ronaldo sorang jer, sekarang ni dah macam-macam player Kay kenal…

           Sebelum ni, bila member semua sembang pasal bola sepak Kay memang tak dapat nak masuk pun dengan perbualan diorang… Yela, dah tau sikit jer pasal bola sepak ni, apatah lagi bila diorang sembang pasal EPL. Rasa macam member – member Kay tengah cakap dalam bahasa asing yang Kay sendiri tak faham. Untuk kes ini, PES yang selamatkan Kay. Yes!!! Hehe… Dah semakin rapat dengan member melalui PES… Lagipun, kalau diorang nak menang dengan senang, memang diorang akan panggil Kay lawan diorang.. (Tunggu laa… Nanti Kay dah power mampus arr korang suma… Hahaha!!! )

           Kat luar sana banyak version game untuk bola sepak macam Winning Eleven, Fifa dan sebagainya… Tapi percaya laa, cara permainan PES ni memang lain dari yang lain. Mungkin ada sedikit yang sama dengan Winning Eleven, tapi PES ada kelebihan yang tersendiri. Setiap player yang dipaparkan pun memang detail dan nampak macam betul jer. Cara permainan pun lancar dan banyak pilihan strategy permainan untuk pasukan. Memang terbaik!  Memang tak rugi korang main game ni. Check the game trailer.

P/S : Semalam menang main PES dengan member 3-0… Huha!

Edited : Dengar kata FIFA 2010 best… Got to check it out!

Permalink Leave a Comment